Niežeby som bola vyznávačkou kašovitých jedál pre
bezzubých, ale krémové polievky sú na nezaplatenie. Keď človek nestíha, stačí
mu taký šampiňónový krém, k tomu nejaká chrumkavá bagetka a je vybavené.
Tak na 3 hodinky máte od hladu pokoj.
Nie je to síce nič pre tých čo držia dietky, ale opäť som
trošku improvizovala a výsledok bol výborný aj bez zbytočných
ingrediencií.
3 porcie / príprava 25 minút |
Čo na to?
asi 8 čerstvých šampiňónov (ale čím viac, tým lepšie)
maslo
cibuľa
rozmarín
1 dcl čierneho piva
biele korenie, soľ
½ téglika šľahačkovej smotany
trochu citrónovej šťavy
1 lyžička solamilu (môže a nemusí byť)
Ako na to?
Na maslo dáme posmažiť cibuľku, pridáme rozmarín, nech sa
nám pekne rozvonia. Hodíme tam umyté a nakrájané šampiňóny, osolíme,
okoreníme a podlejeme čiernym pivom! To som náhodne našla v komore a vravím
si, že to nemôže byť zlé. A naozaj! Tá vôňa čo sa zrazu vyplazila z hrnca
ma skoro posadila na zadok. Po 3 minútkach pridáme ešte vodu, ale s mierou.
Duste 10-15 minút.
Keď to máme všetko pekne mäkké, vyberieme za lyžicu – dve
hríbikov bokom. Tie nie sú od macochy, pridáme ich do polievky neskôr, nech je do čoho zahryznúť. Zbytok
rozmixovať, prosím. Najlepšie do hladka.
Teraz pridáme tie hubky od macochy...Necháme ešte
prevrieť, v smotane rozmiešame lyžičku solamilu a šup do polievky. Už
len zamiešať a dochutiť citrónovou šťavou. Dobrotu urobí určite aj
nasekaná petržlenová vňať. Hotovo. Máme zupku luxusovu aj pre vyberavé typy či
náročné svokry.
myslím že solamil už nie je potrebný keď je tam šľahačková smotana, dá sa kúpiť aj 40 a viac percentá a to úplne postačí:)
OdpovedaťOdstrániť