Takže tip pre odvážlivcov na poriadne pálivý obed či večeru
(ale stupeň pálivosti si zvolíte sami, to je len tak provokačne).
4 porcie / príprava 25 minút |
Čo na to:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 tofu natural
1 červená kápia (čerstvá)
1 chili paprička (alebo aj viac, podľa toho, kde sú tie
Vaše hranice)
konzerva lúpaných paradajok
kukurica (v konzerve)
150 g tmavej veľkej fazule
soľ, korenie
koriander (nemusí byť)
oregano
1 lyžica kukuričnej múky (polenta)
1 vreckovka (kapesník) na vysmrkanie sa po dojedení
1 vreckovka (kapesník) na vysmrkanie sa po dojedení
Ako na to:
Použila som fazuľu Bango, je zdravá a obrovská! Ale
má veľkú nevýhodu pre tých, ktorí majú naponáhlo. Treba ju noc dopredu namočiť
a na druhý deň uvariť do mäkka asi hodinku s bobkovým listom v cca
0,5 l vody. Pozor, nesoliť, lebo ju nedovaríte ani do budúcich Vianoc.
Alternatíva je fuknúť tam konzervu tmavých veľkých fazúľ,
ktoré ste vlastnoručne kúpili v obchode (v akcii za 50 centov). Na cibuli
osmažíme rýchlo tofu nakrájané na kocky, prihodíme nakájanú kápiu, chili
papričku (dala som Piri Piri - je to kúsok vyšší level), osolíme. Pridáme lúpané
paradajky a strúčik cesnaku nakrájaný na plátky.
Teraz príde tá fazuľa z konzervy (alebo tá
predvarená aj s vodou v ktorej sa varila), kukurička (s mierou), voda
a všetky koreniny podľa Vašej chuti. Koriander nie je nutný, ale má takú
zvláštnu arómu, že som neodolala. Je to riadna masa ingrediencií, preto aj
podľa pálivosti zvážte množstvo vody. Na záver ešte príde lyžica polenty na
zahustenie. Vznikne z toho ozaj sýte jedlo, s chipsami Nachos máte
prvý aj druhý chod. Potom už len piri odchod na piri záchod :-D
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára