6 porcií / príprava cca 75 minút |
Čo na to?
4 kuracie krídla
pol balenia mrazenej zeleniny moravanka
za hrsť ázijská zmes sušených húb
1 tofu natural alebo s riasami
3 lyžice octu
3 lyžice solamylu
3 alebo viac lyžíc sójovej omáčky
1 vajíčko
moja obľúbená piri piri paprička
Ako na to?
Najskôr
som si spravila kurací vývar z krídel, varila som ich tak hodinku (kto má
naponáhlo alebo je skrátka iba lenivý, môže použiť bujón). Krídla vyberieme,
neskôr použijeme to málo mäska z nich. Do vývaru hodíme mrazenú zeleninku.
Tá je už krásne nadrobno nasekaná, to bola najväčšia obava vždy, keď som zblízka
študovala polievku. Vravela som si, že to isto dávajú sekať za trest malému
ťamanovi, keď donesie zo školy poznámku v žiackej knižke.
K zeleninke
pridáme huby, ktoré sme vopred namočili tak na pol hoďku do horúcej vody.
Urýchli to varenie. Teraz zapracujeme na ostrosti. Hodíme do hrnca piri piri.
Ochutíme tou pliagou zvanou sójová omáčka. Tofu nakrájame na drobné kocky
(alebo kvádre, nemusia byť nutne AxAxA) a kyslosť dotvoríme prekvapivo
octom. Blížime sa k podstatnej fáze a pre tých z vás, ktorý ste stále dumali nad tým, ako vzniká soplovitosť tejto polievky prichádza
životné odhalenie. V pohári so studenou vodou rozmiešame solamyl
a vmiešame do polievky. A je skoro hotovo, už len dochutíme podľa
vlastnej chuti sójovku a ocot, pridáme nadrobno nasekané kuracie mäsko a na záver, keď nám to poriadne buble rozbijeme do polievky
rozšľahané vajíčko. Pozor, už nemiešať. Ono sa tým bublaním pekne vyzráža na vajcové
rezance. Nebolo to síce úplne ono, ale poviem vám, že sme ju s chuťou
jedli tri dni (toľko toho bolo!) a chutila nám aj na ten tretí J
keri, co je to ta piri piri papricka?? a kde sa da zohnat? :)
OdpovedaťOdstrániťje to mega štiplavá podlhovastá malá červená paprička, myslím, že som kúpila tú fľaštičku v albertovi v regále s exotickými potravinami :-)
OdpovedaťOdstrániť