4-5 porcií / príprava 20 min. |
Čo na to?
1 kocka droždia
1 kocka bujónu
olej
pol cibule
1 mrkva
1 kocka mrazeného špenátu
sladká kukurička z konzervy
za hrsť ovsených vločiek
soľ, korenie
Ako na to?
Pripravíme si bujón v litri vody. Kto je dobrý v multitaskingu zatiaľ aj
krája na drobno cibuľku a hádže ju spolu s mrkvou nakrájanou na kolieska na horúci olej osmažiť. Na cibuľku
rozdrobíme droždie. Najskôr sa nám všade prilepí, žiadna panika! Po pol minúte
sa začne pekne topiť a v tejto fáze už prilievame vývar
z bujónu. Necháme trošku prebublať
a pridáme špenátik. Najlepší je ten listový mrazený v kvádroch. Kým sa v polievke roztopí, odbehneme
k fejsbúku dať si nový status, akí sme dnes šikovní v kuchyni. Už to
začína vyzerať ako hnedý odvar s riasami, to je správne. Nenechajte sa
odradiť. Hodíme k tomu ešte ďalšiu zdravú vec a to ovsené vločky. Tie
nám polievku trošku zahustia, aby sme sa vyhli múke. Ešte chvíľočku povaríme. Na
koniec ešte ochutíme soľou, korením a pridáme kukuričku. Vyzerá to pre
niekoho možno hrozivo, ale je to naozaj veľmi dobrá a zdravá alternatíva
nejakej menzovej múkovej polievky J
tak dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára